Medikal Cilt Bakımı Nedir?
Parlak ve canlı bir görünüme sahip olan bir cilde sahip olmak herkesin arzusudur. Ancak güncelik hayatta karşılaşılan bazı çevresel ve kimyasal faktörler, zamanla cildin kötü ve sağlıksız bir görünüme sahip olmasına yol açabilir. Güneş ışınları, makyaj kalıntılarının tam olarak temizlenememesi, sivilce, akne ve siyan noktalar, yağ ve nem dengesinin bozulması ve cilt üzerinde renk farklılıklarının bozulması en sık rastlanan problemlerdir. Medikal cilt bakımı ise, yapılacak cilt analizi sonrasında uygun dermokozmetik ürünlerin seçilmesiyle yapılan ve ciltte sağlıklı ve pürüzsüz bir görünüm elde etmeyi amaçlayan uygulamaların genel adıdır.
Medikal Cilt Bakımının Faydaları
- Medikal cilt bakımının ilk aşaması, cilt tipinin belirlenmesi ile birlikte nem ve yağ oranına göre gereksinim analizi yapılmasıdır. İşlem sırasında kullanılacak olan dermokozmetik ürünlerin seçimine de bu aşamada karar verilir.
- Cilt tipi belirlendikten ve gereksinim analizi yapıldıktan sonra, medikal cilt bakımı yapılacak olan bölgenin temizlenmesi sağlanır. Bu aşamada özel cilt temizleyiciler kullanılarak ciltteki yağ ve makyaj kalıntıları tamamen uzaklaştırılır.
- Ciltteki ölü derilerin ve hücrelerin uzaklaştırılması için özel losyonlar eşliğinde peeling uygulaması yapılır. Gözeneklerin temizlenmesi için vakum eşliğinde buhar uygulaması yapılır.
- İlk aşamada yapılan gereksinim analizi sonucunda karar verilen dermokozmetik serumlar, ampuller ve hücre yenileyiciler uygulanır.
- Son aşamada ise cildin nem, yağ ve pH dengesinin normale dönmesini sağlayacak bazı özel ürünlerin uygulaması yapılır. Su bazlı nemlendiriciler eşliğinde yapılan masaj ile de cildin sakinleşmesi amaçlanır.
Medikal Cilt Bakımı Sonrası
Medikal cilt bakımı sonrasında yapılacak bazı uygulamalar, işlemin çok daha verimli bir hal almasını sağlar. Sağlıklı ve parlak bir cilde sahip olmanın en büyük anahtarı, cildi daima temiz tutmak ve yağ, nem dengesini sağlamaktır. Bu noktada ise cilt uzmanının önerdiği temizlik ürünlerinin ve nemlendiricilerin kullanılması son derece önemlidir. Medikal cilt bakımı esnasında yapılan peeling işlemi, kısa bir süre için cildi UV ışınlarına karşı hassas hale getirebilir. Bu nedenle uygulama sonrasında doğrudan güneş ışığına maruz kalınmamalı, kalınsa bile uygun bir güneş koruyucu ürünün kullanılması gerekir.